مقاله نقش سيلو در تغذيه دام

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی
مقاله نقش سيلو در تغذيه دام

فهرست:
مقدمه   
آشنایی مقدماتی با سیلاژ   
ساختار سیلو   
ساخت سیلاژ و مصرف آن   
مدت زمان لازم برای برداشت علوفه سیلو شده   
انواع سیلاژ   
تخمیر سیلاژ   
برداشت و تغذیه از سیلو   
انواع سیلاژ و ارزش غذایی آنها   
تغذیه سیلاژ در گاو شیری   
سیلاژ ذرت برای گاو شیرده   
نتیجه گیری و بحث   
منابع   
 

مقدمه:
سیلاژ به گیاهان سبز و آبدار تخمیر شده در شرایط اسیدی و بدون اکسیژن اتلاق می شود یا به عبارتی سیلاژ ، ماده ای است که توسط تخمیر کنترل شده یک گیاه با رطوبت زیاد تولید می شود. طبق نظر کریستین، سابقه سیلو کردن علوفه به 1200 سال قبل از میلاد مسیح بر می شود. گوفارت، کشاورزی فرانسوی در قرن نوزدهم (1877) که از جمله پایه گذاران سیلو کردن مدرن بود. این کشاورز کتابی در سال 1877 نوشت که در ان در مورد سیلو کردن ذرت سبز بحث کرده بود یک سال بعد این کتاب به زبان انگلیسی ، در آمریکا ترجمه شد و دامداران آمریکایی از آن استقبال خوبی کردند امروزه دیگر سیلو کردن علوفه و استفاده از سیلاژ چیزی نیست که محدود به یکی دو کشور خاص باشد و این روش در همه جای دنیا به کار گرفته می شود و باعث تحول بزرگی در دو علم کشاورزی و دامپروری شده است.
سیلو کردن یکی از مهم ترین روشهای حفظ علوفه به شمار می رود و همچنین یکی از روشهای تأمین خوراک نشخوارکنندگان مورد توجه قرار گرفته است به همین دلایل سطح تحقیقات در این زمینه در طی سالهای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در ایران هم به موازات توسعه واحدهای دامپروری نسبتاً مدرن بویژه پرورش گاوهای شیری اصیل نگهداری علوفه به فرم سیلاژ گسترش زیادی پیدا کرده است. اما متأسفانه به دلیل عدم آگاهی بسیاری از دست اندرکاران این صنعت با اصول و روشهای صحیح تخمیر علوفه و تهیه سیلاژ اتلافات شدید و غیر قابل لمسی در منابع غذایی دامداران و کشور رخ  می دهد. از جمله بخشهای قابل توجهی از مواد با ارزش علوفه سیلو شده به صورت مایع، گاز و حرارت از دست می رود یا غیر قابل مصرف می گردد در مواردی با رشد میکروارگانیزمهای نامطلوب در توده سیلو شده مواد سمی تجمع پیدا می کنند که علاوه بر کاهش ارزش غذایی با بروز اختلالات متابولیسمی و تغذیه ای همراه می شوند اتلافات سیلاژ تحت تأثیر بکارگیری روشهای نامناسب تهیه سیلاژ و عدم شناخت از اصول پایه ای آن ممکن است به بیشتر از 40% برسد از این رو اگاهی از اصول تهیه سیلاژ عوامل مؤثر بر کیفیت و حفظ ارزش غذایی ان ضروری است.

دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی

تعداد مشاهده: 10434 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:94 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252